Мъже

Мъжете завършиха 4-ти на държавното по Ръгби 7

Мъжкият отбор на Ръгби клуб „БАЛКАНСКИ КОТКИ“ завърши на 4-то място на държавното първенство по Ръгби 7 в Бургас. Шампионата се проведе на 18 юни 2017 г. на стадиона в квартал Ветрен в морския град с участието на девет отбора, разпределени в три групи. Жребия отреди да сме в група с отборите на „АКАДЕМИК“ София и най-успешния роден отбор по Ръгби 7, „НСА“ София. В първата среща „котките“ победиха „АКАДЕМИК“ с 30:5, а във втората загубихме от „НСА“ с 26:12. Тази загуба ни коства и медалите, защото по регламент класиралите се първи в групите играеха всеки срещу всеки за разпределение на местата от 1-во до 3-то. За „котките“ остана да се борят за 4-то място и разочарованието от това, че трябваше да се изправим срещу най-силния отбор на турнира още в групите, който по-късно и спечели турнира.

След победа над „ЛОКОМОТИВ“ София с 27:5 и служебна победа над отказалия се „ВАЛЯЦИТЕ“ Перник, заслужено се класирахме на 4-то място.

Крайно класиране:

1. „НСА“ София
2. „ВАРВАРИТЕ“ София
3. „ЯНТРА“ Габрово
4. „БАЛКАНСКИ КОТКИ“ Берковица
5. „ВАЛЯЦИТЕ“ Перник
6. „ЛОКОМОТИВ“ София
7. „БОТЕВ“ Бургас
8. „ВАРНА“ Варна
9. „АКАДЕМИК“ София

В началото на септември съвместно с традиционния турнир в памет на легендарния берковски треньор Димитър Гаврилов – Тренера ще се проведе и Купа България по ръгби 7, където „БАЛКАНСКИ КОТКИ “ ще търсят реванш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *