Мъже

БАЛКАНСКИ КОТКИ шампиони на България за 4-ти път!

На 23.04.2023г, в град Берковица се проведоха финалните мачове от Държавното първенство по Ръгби 15 за мъже.

Отборът на „Балкански котки“ успя да победи след много тежка и оспорвана битка подсиленият с играчи от чужбина отбор на „Янтра“ – Габрово и по този начин спечели 4-та в историята на клуба титла по Ръгби 15 за мъже.

На 3-то място, също след оспорван мач, се класира „Локомотив“ – София, надвивайки новия, но перспективен отбор на „НСА – Васил Левски“.

Мачовете се изиграха пред многобройна публика на футболния терен на стадион „Мрамор“ благодарение на подкрепата на ФК „Ком – Берковица“.

Всички финалисти заедно отпразнуваха завършването на сезона по Ръгби 15  в ресторант „Тодорини Кукли“, където се състоя и церемонията по награждаването.

Президентът на Българската Федерация по Ръгби – Атанас Зафиров, връчи купи и медали на всички финалисти, както и индивидуални награди – статуетки, за „Най-добър състезател за своя отбор“.  Отличени бяха:

„НСА – Васил Левски“ – Иван Кючуков 

„Локомотив“ – София – Християн Иванов

„Янтра“ – Габрово – Александър Христов 

„Балкански котки’ – Иван Филипов 

За най-добър състезател на България за 2023г бе избран капитанът на „Балкански котки“ – Кристиян Павлов! 

На 29 април (събота), от 15:00ч заповядайте на Националния стадион „Васил Левски“, където българският национален отбор се изправя срещу отбора на Словения, а на 30 април (неделя) юношите на „Балкански котки“ ще вземат участие в Държавното първенство по ръгби 7 за юноши. 

Ръгби клуб „Балкански котки“ благодари на всички свои състезатели, фенове и партньори, които помагат клубът да съществува и да просперира!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *