Мъже

Загубихме гостуването си на „НСА“

Мъжете на „БАЛКАНСКИ КОТКИ“ загубиха втората си среща от държавното първенство по ръгби с резултат 28:18. Домакините от „НСА“ успяха да обърнат резултата и в крайна сметка да спечелят мача след като до 32-та минута водехме с 0:15. И тази среща, както и в първата не можахме да съберем достатъчно играчи и разполагахме само с две смени, което през второто полувреме си оказа влияние, когато много играчи трябваше да довършат мача контузени или изморени.

nsa-28-18-balkanski-kotki

Срещата започна добре за нас като още в 6-та минута съдията отсъди наказателен удар в наша полза в близост до противниковото точково поле. Алекс Минчев шутира точно във вратата и откри резултата 0:3. В 11-та минута добре организирана атака на котките започнала от тъч в противниковите 22 метра и завърши със скоростно раздаване по тричетвъртната и есе на Даниел Стефанов. Алекс Минчев пропусна допълнителния и така резултата стана 0:8. Добрата игра на отбора продължи и в 17-та минута отново Даниел Стефанов преодоля защитата на „НСА“ и с поредица отигравания на топката с крак и стигна на 3 метра пред точковото поле, където беше съборен без топка точно преди да я улови и отбележи есе. Съдията нямаше друг избор освен да отсъди наказателно есе, а Алекс Минчев добави още две за 0:15. В 32-та минута „НСА“ отбелязаха първите си точки след точно изпълнен наказателен удар на Петър Николов. След поредица от грешки на съдията Росен Стоянов в ущърб и на двата отбора срещата се изнерви и често прехвърчаха искри между играчите. Котките не съумяха да успокоят нервите и играта си и започнаха да допускат все повече грешки от което опитния обор на „НСА“ се възползва добре, като успя да отбележи две есета до края на полувремето. Двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 15:15. През второто полувреме емоциите отново владееха играта на котките и те допуснаха още две есете в 43-та и 52-та минута. До края на мача двата отбора си отбелязаха по още три точки след точно изпълнени наказателни удари за крайното 28:18.

Лошата дисциплина и слабата физическа подготовка на котките лиши отбора от по-добър краен резултат в тази среща. Разбира се силния отбор на „НСА“, който е миналогодишния шампион на България направиха задачата трудна за нас, но се видя че когато дисциплината ни бе на ниво и играта вървеше. Сезона е дълъг и тепърва започва, предстоят още доста срещи и ще трябва да поработим здраво, за да може пролетта да се борим за титлата, срещу силните ни конкуренти.

Състава в срещата

Тома Тодоров (К)
Слави Славчев
Ивайло Цветанов
Ивайло Николов
Стоян Ценов
Радослав Дамянов
Деян Първанов
Красимир Ангелов
Бисер Буликин
Цветомир Стоянов
Цветослав Кръстев
Алекс Минчев (8 т.)
Петър Алексов
Ивелин Тодоров
Даниел Стефанов (10 т.)
Цветелин Ангелов
Александър Еленков

Следващата среща на отбора е на 23 октомври, когато сме домакини на „ЛОКОМОТИВ“ София.

Снимка: А. Зафиров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *