МъжеЮноши младшаЮноши старша

Отмина една успешна година за берковското ръгби

Какво ли лошо не беше казано, за 2020 година? За нашият клуб тя, бе изключително успешна. През този странен и труден сезон заради пандемията от корона вирус все пак успяхме, да спечелим 6 титли и 1 купа.

Децата до 14 г. участваха в два турнира. Постигнаха общо 6 победи без нито една загуба. На два пъти триумфираха в София. Първо спечелиха държавното първенство по Ръгби 7, а след това организирания от „Локомотив“ София турнир по Ръгби 5.

По този начин добавиха две нови титли в клубната витрина. Малките „котки“ уверено вървят по стъпките на батковците си.

Юношите до 19 г. станаха вицешампиони по Ръгби 7 в Требич, но пък успяха да спечелят титлата по плажно ръгби в Слънчев бряг, като Николай Герасимов, бе избран, за най-добър играч на турнира.

Мъжкия отбор постигна требъл по Ръгби 7. Първо спечелихме държавното първенство в Требич, a Николай Николов, бе избран, за най-добър играч на турнира.

За десета поредна година организирахме турнир „Димитър Гаврилов – Тренера“ в памет на легендарния берковски треньор и радетел на ръгби спорта в Берковица и България. Пред собствена публика спечелиха категорично турнира на „Тренера“.

След това недалеч от Перник в Дивотино завоювахме Купа България.

Също така станахме вицешампиони по плажно ръгби за мъже в Слънчев бряг.

Кулминацията на сезона при мъжете, бе спечелването на Държавното първенството по Ръгби 15 и успешното защитаване на шампионската титла от миналият сезон.

На годишните награди на БФ Ръгби в идеалният отбор, за сезона по Ръгби 15 попаднаха 5 наши състезатели: Илия Кръстев, Драгомир Радин, Георги Гидионов, Деян Първанов, Петър Николов.

В идеалният отбор по Ръгби 7, който е олимпийски спорт бяха отличени 4 наши състезатели: Николай Николов, Владислав Стоянов, Георги Гаврилов, Кристиян Павлов.

Нашия старши-треньор Цветостин Цветков, бе избран за треньор на годината. Той също, бе награден на годишните награди на Община Берковица с грамота, за съществен принос за развитието на спорта в Община Берковица.

Също така се включихме в няколко инициативи. Организирахме благотворителна игра по тъч ръгби, чиято цел, бе събиране на средства необходими за лечението на бебето Мартина.

Взехме две участия в кампания „Нестле за Живей Активно 2020“ под наслов за активен начин на живот, спорт и балансирано хранене.

С нашите приятели от AIM Work and Travel изградихме модерната площадка за стрийт фитнес. Съвместно AIM Work and Travel и Alcohol & Tobacco Shop „Qnis Tried“ организирахме първото състезание по стрийт фитнес в Берковица както и турнир по канадска борба, а след това и турнир по мини футбол с 16 отбора от цялата страна.

Бяхме гости и на 7/8 TV в предаването „Вечерта на Северозапада“.

През 2020 година затвърдихме позицята си на един от основните ръгби центрове в България. Вярваме, че с подкрепата, която получаваме от толкова много хора с още повече работа и отдаденост, новата 2021-ва ще бъде дори още по-успешна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *