Мъже

Победа за котките в първия кръг от ДП по ръгби 15 за мъже

На 26.03.2023г. се проведе първи кръг от пролетния полусезон на държавното първенство по ръгби 15 за мъже.

Ръгби клуб „Балкански котки“ победи отбора на НСА-София с 87:0.

Въпреки голямата разлика в крайния резултат, новосформираният отбор на НСА-София, който се включва в мъжкото първенство по ръгби 15 след двугодишно прекъсване, демонстрира силен дух и добра физическа кондиция.

Моделът на игра, който следваха гостите акцентираше върху гъстата и по-контактна игра, което често пъти нарушаваше защитата на домакините и помогаше на НСА да достига близо до точковото поле на Балкански котки.

Домакините, обратно на гостите, наблягаха на пространствената игра, която даваше възможност да използват отворените зони в защитата на гостите и чрез пробиви и контраатаки да отбелязват точки, което потвърди, че това е печелившата стратегия.

Този мач беше първи за Кристиян Павлов като новоизбран капитан, който отбеляза общо 42 точки от есета и допълнителни удари.

Следван от Александър Одаджийски с 10 точки, Александър Коцев – 10 точки, Николай Герасимов – 10 точки, Слави Оханес – 5 точки, Георги Филипов – 5 точки и Слави Славчев – 5 точки.

Ръгби клуб Балкански котки продължава своята подготовка за мача си с „Локомотив – София“ на 09.04.2023г в град София, кв. Требич.

Пожелаваме успех на всички отбори и благодарим на всички хора, които ни подкрепят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *