Мъже

Излезе програмата за срещите на мъжете

Българска федерация по ръгби представи държавния спортен календар за сезон 2016/17. В него става ясна програмата за есенният полусезон на държавното първенство за мъже.

Шампионатът по ръгби за мъже сезон 2016/17 г. се провежда на два етапа. В първия етап всички участващи клубове играят на разменено гостуване според календара на шампионата. Във вторият етап, играят финална фаза на елиминиране.

За всяка победа в срещите от първия етап, отборът получава – 4 (четири), за равен резултат – 2 (две) точки, за загуба – 0 (нула) точки.
За всяка загуба със 7 или по – малко точки, загубилият отбор печели една допълнителна точка /бонус точка/. За всяка победа с повече от 3 есета, спечелилият отбор печели една допълнителна точка /бонус точка/. Допълнителните точки се начисляват, към общия точков актив на отборите. Те важат само за рангиране на отборите в груповата фаза на шампионата /първи етап/.

Отборите са разделени в две групи А и Б на база класиране на отборите през сезон 2015/16 година. В груповата фаза изиграват по две срещи всеки срещу всеки.

А група
1. НСА
2. БАЛКАНСКИ КОТКИ
3. ВАЛЯЦИТЕ
4. ЯНТРА
5. ВАРВАРИТЕ
10 кръга – 8 мача на отбор 5 отбора

КЛАСИРАНЕТО И ВСИЧКИ СРЕЩИ И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА ВИЖТЕ ТУК

a-grupa-image

Б група
1. АКАДЕМИК 2010
2. ЛОКОМОТИВ
3. БОТЕВ
4. ВАРНА
6 кръга – 6 мача на отбор 4 отбора

КЛАСИРАНЕТО И ВСИЧКИ СРЕЩИ И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА ВИЖТЕ ТУК

След изиграване на срещите от груповата фаза, отборите се класират от първо до пето място. Полуфинални двойки – НА РАЗМЕНЕНО ГОСТУВАНЕ домакинство първа среща по-задно класираният отбор.
Първи полуфинал: 4 – 1 и 3 – 2
Втори полуфинал: 2 – 3 и 1 – 4

ФИНАЛИ
3-4 място загубили в полуфиналите
1-2 място победили  в полуфиналите

Бараж – класираният на първо място в Б група играе с класираният на пето място в А група в една среща на неутрален терен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *