МъжеЮноши старша

На 07.09 ще се проведе IX-ти турнир по ръгби 7 „Димитър Гаврилов – Тренера“

Тазгодишното издание на международният турнир по ръгби 7 „Димитър Гаврилов – Тренера“ ще се проведе на 7-ми септември 2019 г. И тази година българските отбори ще се борят за още една купа, а именно Купа България – Ръгби 7. Заявка за участие са дали всички водещи отбори от родното първенство, което ще гарантира високото ниво на срещите.

Турнирът по ръгби 7 “Димитър Гаврилов – Тренера” се провежда в памет на преждевременно напусналия ни легендарен треньор на “Балкански котки” Димитър Генков Гаврилов по-известен в град Берковица като „Тренера“. След неговата кончина ръгби общността в града се обединява около идеята да почитаме паметта на човека отдал живота си на любимия спорт с турнир по ръгби 7. От 2010 г. ръгби клуб “Балкански котки” кани отбори от цялата страна и чужбина за участие в ежегодния турнир.

Димитър Гаврилов

Всички отбори са започнали вече подготовката си за новия сезон и това ще са първите официални игрови минути за повечето състезатели. Олимпийската версия на Ръгби се играе от по седем човека на високо темпо и скорост, а есетата са чести и атрактивни.

Ръководството на ръгби клуб „Балкански котки“ е поканило за участие много отбори от Сърбия, Румъния, Гърция и Турция и очаква скоро техните отговори.

Състезателят на „Балкански котки“- Красимир Ангелов опитва да пробие защитата на РК „Варварите“ – 2017г.

Освен жителите на град Берковица, които познават добре играта на стадиона се очаква да присъстват и не малко гости на града, който са тука за трето издание на фестивала на духовата музика БДМ ФЕСТ, който ще се проведе същия ден.

На стадиона ще се погрижим никой да не остане гладен или жаден за целта за всички фенове и състезатели ще има прясно приготвена храна и студени напитки. Заповядайте да си изкараме един страхотен ден изпълнен с ръгби и полужителни емоции в който да си спомним за живота и делото на нашия вечен Треньор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *