Юноши старша

Юношите с равенство при гостуването на „Локомотив“ – София

Юноши старша възраст на „Балкански котки“ завършиха на равно след много здрав и оспорван мач, като гости на връстниците си от „Локомотив“ – София.

Първи резултата откриха котките с есе в 15-та минута, чрез Любомир Любомиров. След това домакините поеха инициативата и реализираха три последователни есета и вкараха един допълнителен с което направиха резултата 17:5. В края на първото полувреме №8 на „Балкански котки“ Николай Николов отбеляза второ есе за отбора си, а капитана Кристиян Павлов беше точен при допълнителния за крайното 17:12.

Второто полувреме започна с успешно реализиран наказателен удар от Кристиян Павлов и нови три точки за котките. Пет минути по късно в 45-та минута домакините отбелязаха четвъртото си есе в срещата с което поведоха с 22:15. След силна игра през оставащите минути от второто полувреме котките достигнаха до третото си есе отбелязано от Кристиян Павлов, който беше точен и с допълнителния с което резултата беше изравнен и запазен така до края 22:22.

Двамата треньори Славчо Тодоров и Цветостин Цветков останаха доволни от прогреса на момчетата си и себераздаването им до края на срещата и спечелените точки като гости на силен съперник.

Ето какво сподели Цветостин Цветков за срещата:

„Като цяло много равностоен мач, още в самото начало започна есе за есе. Първото полувреме Локото доминираха поради факта че имат доста физически едри играчи и се придвижваха по отборно, което се дължи на факта, че са отбор от няколко години заедно за разлика от нашия отбор на който му е втори мач заедно в ръгби 15. Второто полувреме възстановихме липсите в играта в защита и поехме ние инициативата за доминация над играта и върнахме точките преднина които имаха Локото.

Отбора ни има много потенциал за развитие и продължавайки с това темпо на трениране за другия мач, който ще е през пролетния полусезон в Берковица ще гоним безапелационна победа. Ще се радваме още млади момчета да проявяват желание към нашия спорт в града и да увеличим бройката на отбора“

Състава в срещата:

Георги Каменов
Георги Филипов
Николай Кръстанов
Иван Филипов
Георги Манчев
Ангел Манчев
Владислав Стоянов
Николай Николов (5 т.)
Божидар Димитров
Кристиян Павлов (12 т.)
Цветан Иванов
Любомир Любомиров (5 т.)
Александър Одаджийски
Георги Граматиков
Ричард Георгиев
Валери Крумов
Александър Коцев
Красимир Нинов
Любомир Веселов
Васил Ковачев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *