МъжеЮноши старша

„НСА“ спечелиха турнира на „Тренера“ котките са втори

Седмото издание на турнира по ръгби 7 в памет на легендарния берковски треньор „Димитър Гаврилов – Тренера“ бе спечелен от отбора на „НСА“ – София, след убедителна победа над мъжкия отбор на „Балкански котки“. Котките не успяха да защитят титлата си от миналата година срещу по-добре подготвения отбор на националната спортна академия.

 

Тазгодишния турнир беше проведен съвместно с Купа България по ръгби 7, което доведе в Берковица най-добрите мъжки отбор в България. Пет мъжки отбора и юношите на „Балкански котки“ бяха разпределени в две групи от по три отбора.

Група А
„НСА“ – София
„Валяците“ – Перник
„Балкански котки“ U18 – Берковица

Група Б
„Варварите“ – София
„Балкански котки“ – Берковица
„Локомотив“ – София

Резултати от груповата фаза:

1 кръг /2-3/
„Валяците“ 30:5 „Балкански котки“ U18
„Балкански котки“ 19:19 „Локомотив“

2 кръг /1-2/
„НСА“ 36:14 „Валяците“
„Варварите“ 5:34 „Балкански котки“

3 кръг /3-1/
„Балкански котки“ U18 0:20 „НСА“
„Локомотив“ 26:26 „Варварите“

По регламент първия от група А играе полуфинал срещу втория от другата група Б и първия от група Б срещу втория от група А, а последните от двете групи се борят за купата за пето място.

Класиране в групите:

Група А
1. „НСА“ – София
2. „Валяците“ – Перник
3. „Балкански котки“ U18 – Берковица

Група Б
1. „Балкански котки“ – Берковица
2. „Локомотив“ – София
3. „Варварите“ – София

В първият полуфинал „НСА“ победи убедително „Локомотив“ с 33:0, а във вторият „Балкански котки“ победи след много оспорван мач шампионите по ръгби 15 „Валяците“ с 26:19.

Финалите за разпределение на местата от първо да шесто започнаха със среща между вицешампиона по ръгби 7 от последните две години „Варварите“ и юношите на „Балкански котки“. Нашите младежи изиграха два много силни мача в групата срещу два от най-силните отбори в родното първенство с което си спечелиха уважението на своите съперници и на всички присъстващи на стадиона. Както и в предишните срещи така и в финала котките играха много мотивирано и организирано, както в нападение така и в защита. Страхотният хъс и добрата физическа и тактическа подготовка на нашите момчета, както и подкрепата на многобройната публика доведоха до победа с 22:17 и заслуженото пето място в крайното класиране.

В срещата за трето място „Валяците“ победиха „Локомотив“ с 21:7. В финала мъжете на „Балкански котки“ се изправиха срещу най-успешния отбор по ръгби 7, „НСА“. Въпреки подкрепата на родната публика нашите момчета не можаха да окажат сериозна съпротива на студентите от „НСА“ и загубиха финала за първо място с резултат 42:7.

На официалното награждаване на отборите присъстваше заместник кметът на Община Берковица г-н Радослав Найденов, който поздрави ръгбистите за добрата игра и спортсменство и връчи купите и медалите на победителите. В памет на Тренера и в знак на почит купите на победилите бяха подарени на неговата съпруга, Таня Гаврилова. За всички имаше скара и напитки, а на най-верните фенове бяха предложени фен артикули на котките. Турнирът, който стана една от емблемите на града под Ком се превърна в истински празник на спорта.

Крайно класиране:

1. „НСА“ – София
2. „Балкански котки“ – Берковица
3. „Валяците“ – Перник
4. „Локомотив“ – София
5. „Балкански котки“ U18 – Берковица
6. „Варварите“ – София

Още снимки от турнира можете да намерите ТУК

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *