“НСА” спечелиха турнира на “Тренера” котките са втори

Седмото издание на турнира по ръгби 7 в памет на легендарния берковски треньор “Димитър Гаврилов – Тренера” бе спечелен от отбора на “НСА” – София, след убедителна победа над мъжкия отбор на “Балкански котки”. Котките не успяха да защитят титлата си от миналата година срещу по-добре подготвения отбор на националната спортна академия.

 

Тазгодишния турнир беше проведен съвместно с Купа България по ръгби 7, което доведе в Берковица най-добрите мъжки отбор в България. Пет мъжки отбора и юношите на “Балкански котки” бяха разпределени в две групи от по три отбора.

Група А
“НСА” – София
“Валяците” – Перник
“Балкански котки” U18 – Берковица

Група Б
“Варварите” – София
“Балкански котки” – Берковица
“Локомотив” – София

Резултати от груповата фаза:

1 кръг /2-3/
“Валяците” 30:5 “Балкански котки” U18
“Балкански котки” 19:19 “Локомотив”

2 кръг /1-2/
“НСА” 36:14 “Валяците”
“Варварите” 5:34 “Балкански котки”

3 кръг /3-1/
“Балкански котки” U18 0:20 “НСА”
“Локомотив” 26:26 “Варварите”

По регламент първия от група А играе полуфинал срещу втория от другата група Б и първия от група Б срещу втория от група А, а последните от двете групи се борят за купата за пето място.

Класиране в групите:

Група А
1. “НСА” – София
2. “Валяците” – Перник
3. “Балкански котки” U18 – Берковица

Група Б
1. “Балкански котки” – Берковица
2. “Локомотив” – София
3. “Варварите” – София

В първият полуфинал “НСА” победи убедително “Локомотив” с 33:0, а във вторият “Балкански котки” победи след много оспорван мач шампионите по ръгби 15 “Валяците” с 26:19.

Финалите за разпределение на местата от първо да шесто започнаха със среща между вицешампиона по ръгби 7 от последните две години “Варварите” и юношите на “Балкански котки”. Нашите младежи изиграха два много силни мача в групата срещу два от най-силните отбори в родното първенство с което си спечелиха уважението на своите съперници и на всички присъстващи на стадиона. Както и в предишните срещи така и в финала котките играха много мотивирано и организирано, както в нападение така и в защита. Страхотният хъс и добрата физическа и тактическа подготовка на нашите момчета, както и подкрепата на многобройната публика доведоха до победа с 22:17 и заслуженото пето място в крайното класиране.

В срещата за трето място “Валяците” победиха “Локомотив” с 21:7. В финала мъжете на “Балкански котки” се изправиха срещу най-успешния отбор по ръгби 7, “НСА”. Въпреки подкрепата на родната публика нашите момчета не можаха да окажат сериозна съпротива на студентите от “НСА” и загубиха финала за първо място с резултат 42:7.

На официалното награждаване на отборите присъстваше заместник кметът на Община Берковица г-н Радослав Найденов, който поздрави ръгбистите за добрата игра и спортсменство и връчи купите и медалите на победителите. В памет на Тренера и в знак на почит купите на победилите бяха подарени на неговата съпруга, Таня Гаврилова. За всички имаше скара и напитки, а на най-верните фенове бяха предложени фен артикули на котките. Турнирът, който стана една от емблемите на града под Ком се превърна в истински празник на спорта.

Крайно класиране:

1. “НСА” – София
2. “Балкански котки” – Берковица
3. “Валяците” – Перник
4. “Локомотив” – София
5. “Балкански котки” U18 – Берковица
6. “Варварите” – София

Още снимки от турнира можете да намерите ТУК

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *