МъжеЮноши старша

Tурнирът по Ръгби 7 „Димитър Гаврилов – Тренера“ бе спечелен от мъжете на „Балкански котки“

Десетото юбилейно издание на турнирът по Ръгби 7 „Димитър Гаврилов – Тренера“ бе спечелено от мъжкия отбор на „Балкански котки“. Общо седем отбора взеха участие като бяха разделени в две групи.

Група А:

 • РК „Балкански котки“ – Берковица
 • ДФС „Ком“ – Берковица
 • РК „Моряците“ – Бургас
 • РК „Варварите“ – София

Група Б:

 • РК „Янтра“ – Габрово
 • РК „Балкански котки“ II – Берковица
 • РК „НСА“ – София

Турнира бе открит с мач от група А между „Балкански котки“ и ДФС „Ком“ като „котките“ не оставиха шанс на противника си и победиха с 36:0 и така заявиха афинитета си към първото място. Втората среща бе по-оспорвана като дебютантите на турнира „Моряците“ победиха с 38:10 традиционно силният отбор по Ръгби 7 на „Варварите“. ДФС „Ком“ успя да запише две победи с много труд над „Моряците“ (24:12) и „Варварите“ (38:14) и по този начин се класираха на второ място в групата си след „Балкански котки“, които спечелиха и трите си мача по категоричен начин с обща точкова разлика 119:7.

В група Б също бе интересно. „Балкански котки“ II с Георги син на Димитър Гаврилов в редиците си изиграха интересен мач като победиха с 21:12 отбора на „НСА“ в чийто състав се открояваха имената на братя Борислав (Big Brother) и Владимир Борисови. Фаворитът в група Б „Янтра“ Габрово бе безпогрешен като записа две победи над „НСА“ (41:5) и „Балкански котки“ II (33:28) с доза спортен шанс. Така завършиха мачовете от груповата фаза.

В спора за петото място студентите от „НСА“ надделяха над „Моряците“ с 26:5. Първият полуфинал младият и перспективен отбор на „Янтра“ победи ДФС „Ком“ (26:7) и заслужено се класира на финал. В другия полуфинал „Балкански котки“ победи убедително „Балкански котки“ II с 45:0. Малкият финал бе спечелен от ДФС „Ком“ като те бяха изненадата на турнира и победиха „Балкански котки“ II (26:12).

С оглед на цялостното представяне през турнира на финалът се срещнаха „Балкански котки“ и „Янтра“. Тимът от Берковица победи 35:7 гостите от Габрово като показа по-добра игра и в двете фази защита и нападение с добро следване и игра в спонтанна схватка както и множество атрактивни заучени отигравания.

Както всяка друга година цялото семейство Гаврилови бяха на стадиона. На официалното награждаване на отборите присъстваше заместник кмет на община Берковица г-жа Спаска Георгиева, която поздрави ръгбистите за добрата игра и спортсменството и връчи купите заедно с треньора на „Балкански котки“ Цветостин Цветков. С индивидуална награда, за най-борбен състезател бе отличен Божидар Димитров от ДФС „Ком“. За съжаление Борислав Георгиев от „Янтра“ получи контузия в областта на рамото. Пожелаваме му бързо и пълно възстановяване.

Следващата цел пред отбора е Купа България по Ръгби 7 идната седмица в Дивотино, Перник.

Крайно класиране:

 1. РК „Балкански котки“ – Берковица
 2. РК „Янтра“ – Габрово
 3. ДФС „Ком“ – Берковица
 4. РК „Балкански котки“ II – Берковица
 5. РК „НСА“ – София
 6. РК „Моряците“ – Бургас
 7. РК „Варварите“ – София

Видео

„Балкански котки“ 45:7 „Варварите“ – X Турнир по ръгби 7 „Димитър Гаврилов – Тренера“
ДФС „Ком“ 24:12 „Моряците“ – X Турнир по ръгби 7 „Димитър Гаврилов – Тренера“

Текст: Петър Йорданов

Снимки и видео: Yordan Yordanov © Photo Shots

Снимки: Община Берковица

Още снимки може да очаквате до дни на нашата Facebook страница

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *