Мъже

Претърпяхме поръжение от „ВАЛЯЦИТЕ“ – Перник

Мъжкият отбор на ръгби клуб „БАЛКАНСКИ КОТКИ“, претърпя второ поражение за сезона този път от „ВАЛЯЦИТЕ“, гр. Перник. Играта започна на високо темпо още в самото начало и това доведе до откриването на резултатът още в 5-та минута на мача с есе за перничани. До 38-та минута резултатът беше достигнал 0:17 за „ВАЛЯЦИТЕ“, когато с перфектен пробив от страна на Слави Славчев в 5-та метра, непосредствено до тъч линията, берковчани отбелязаха първото си есе за мача. Това бе последвано от страхотно изпълнение на добавката в лицето на Алекс Минчев, което доведе резултатът до 7:17. Не след дълго, след ожесточена игра между двата отбора, дойде и оформянето на крайния за първото полувреме резултат а именно 7:22.

balkanski-kotki-19-34-valiacite-0

Още на полувремето се забелязаха, недоволството на публиката и на някой от играчите за незнанието на главния съдия при съдийската дейност, след което това недоволство ескалира през второто полувреме. Поради отсъствието на контузени играчи в схватката на берковчани, точно там беше слабото място на „котките“ в този мач. Това беше забелязано от перничани още в началото на играта и те се възползваха по най-добрия начин. До този момент „ВАЛЯЦИТЕ“ имаха 4 есета с една сполучлива добавка, което надъха „котките“, за втората половина на мача.

balkanski-kotki-19-34-valiacite-1

Второто полувреме запозна с видимо силни емоции. След атака на „котките“ в 41-та минута, вторият център на отбора Алекс Минчев получи червен картон, поради оспорване на съдийско решение и последвала неспортсменска проява от него към съдията Пенчо Пройчев.

balkanski-kotki-19-34-valiacite-3

След възстановяване на играта, 15-ти номер на „БAЛКАНСКИ КОТКИ“ Цветелин Ангелов, беше блокиран с висок блокаж без притежание на топката, изразяващ видима агресия без дори опит за правилен захват. Ангелов се нуждаеше от медицинска помощ, но непосредствено след това той беше на крака, готов за игра. Играчът на Перник беше изгонен с вторият и последен червен картон за мача.

balkanski-kotki-19-34-valiacite-4

След като играта продължи, защитата на „котките“ беше подложена на сериозно изпитание. Липсата на изгонените играчи никак не попречи на играта и на двата отбора. В 53-та минута защитата на Берковица се пропука и Перник добави поредно есе към резултата.

Не се забави много връщането на есето в полза на „котките“. След уникално надиграване над „ВАЛЯЦИТЕ“ по диагонала, 9-ката Даниел Стефанов отбеляза страхотно есе.

balkanski-kotki-19-34-valiacite-2

До 76-та минута Перник отбеляза още едно есе, като през това време Берковица направи някои ключови смени в състава си.

За оформянето на крайния резултат помогна и 14-ти номер на „котките“ в лицето на Ивелин Тодоров, като добави още едно есе, след светкавично бърза атака по затворената след последната за мача отсъдена схватка. След есето, безупречен беше Даниел Стефанов с отбелязването на добавката, което оформи крайното 19:34.

В този мач не успяхме да се справим с традиционно силната схватка на „ВАЛЯЦИТЕ“ и перничани доминираха в това звено през целя мач. В защита се пропуквахме често и позволявахме на пробивните и тежки играчи на гостите да печелят много метри, а в атака губехме наши тъчове и трудно вадехме топката от отсъдена схватка, което намали възможностите за атака на нашата тричетвъртна линия. Почти нямаше раздаване на „БАЛКАНСКИ КОТКИ“, което да не е довело до отбелязване на точки за домакините. В момента клубът работи върху изпипване на тренировачния процес и изчистване на грешките от предишните мачове, като се очакват видими резултати много скоро!!!

stefan-stefanovНеприятна контузия претърпя завърналия се в игра след дълго отсъствие Стефан Стефанов. В последното разиграване в срещата в опита си да прескочи играч на „ВАЛЯЦИТЕ“ Стефанов се приземи на рамото си като това му коства разкъсване на връзките на рамото и разместване на ключицата. Предстои му скъпоструваща операция за поставяне на пластина в рамото и дълъг период на възстановяване. Ръководството на РК „БАЛКАНСКИ КОТКИ“ и целия отбор ще съдейства с всичко необходимо за бързото и ефективно възстановяване на нашето момче.[spacer height=“20px“]

Състава в тази среща:

1 Тома Тодоров (К)
2 Слави Славчев (5 т.)
3 Цветомил Тодоров
4 Мартин Недялков
5 Георги Шейтанов
6 Емилио Ангелов
7 Деян Първанов
8 Красимир Ангелов
9 Даниел Стефанов (7 т.)
10 Радослав Дамянов
11 Бисер Буликин
12 Стефан Стефанов
13 Алекс Минчев (2 т.)
14 Ивелин Тодоров (5 т.)
15 Цветелин Ангелов
21 Цветомир Стоянов
22 Александър Петров
23 Цветослав Кръстев
24 Кристиян Павлов
25 Георги Арсенов
27 Любомир Любомиров
28 Ангел Манчев

Следващата среща гостуваме на „ЯНТРА“ в Габрово на 13 ноември, но това е уикенда предвиден за балотажите на президентските избори и е възможно да има промени.

Албум със снимки от срещата може да намерите ТУК благодарение на фотографа ни Мариана Ангелова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *