МъжеЮноши старша

Котките спечелиха турнира в памет на Димитър Гаврилов – Тренера

На 10-ти септември се проведе седмият международен турнир по ръгби 7 в памет на Димитър Гаврилов – Тренера. Шест отбора взеха участие. Два мъжки и четири юношески отбора разделени на две групи чрез жребий по три отбора.

dimitar-avramovТурнирът бе уважен с присъствието на емблематична личност за РК „Балкански котки“, а това бе именно човекът основал клубът в град Берковица – Димитър Иванов Аврамов. Ръководството на клуба му подари тениска и чаша с емблемата на клуба.

Жребият отреди двата отбора на „котките“ мъже и юноши да са в една и съща група с юношеският отбор на „Янтра“ Габрово. В другата група бе мъжкият отбор на „НСА“ София, юношите на „Локомотив“ Дряново и румънският отбор „Дунарея“ от град Галац, който бе пропътувал около 650 км., за да уважи за поредна година турнира.

Турнирът започна по традиция с едноминутно мълчание в памет на Тренера. minuta-mylchanie-v-pamet-na-trenera

Първият мач бе между „Дунарея“ Галац и „Локо“ Дряново като гостите от Румъния започнаха доста убедително с победа 73:0. Във вторият мач отборът на „Балкански котки“ юноши победи „Янтра“ Габрово с 42:7. Третият мач бе между „НСА“ София и „Дунарея“ Галац като прехвърчаха искри още в началото на мача, но в крайна сметка по-опитният отбор на студентите от „НСА“ се наложи с 26:0. В четвъртия мач мъжкият отбор на „Балкански котки“, който бе фаворит за спечелване на турнира победи без особени проблеми младият отбор на „Янтра“ Габрово с 45:7. „НСА“ София победи по абсолютно категоричен начин в петия мач от турнира „Локо“ Дряново с 81:0 като това бе най-резултатният мач на турнира.

turnir-dimitar-gavrilov-trenera-2016

Последният мач от групите бе градско дерби между мъжете и юношите на „Балкански котки“ като се получи интересен мач за публиката, която не бе никак малко играл се есе за есе, но мъжкият отбор надделя с опитът си с резултат 34:15.

turnir-dimitar-gavrilov-trenera-2016-a

Черешката на тортата бе финалът между двата мъжки отбора на „Балкански котки“ и „НСА“ София. Мачът бе завързан и оспорван до последно, но Фортуна бе с „Балкански котки“, които завоюваха първото място на турнира за трета поредна година с успех над „НСА“ с 26:14.

turnir-dimitar-gavrilov-trenera-2016-b

Малкият финал между „Балкански котки“ юноши и „Дунарея“ не бе по-малко интересен от финалът. Интересни ситуации имаше през целият мач, а искри също не липсваха. Победата бе за румънския отбор с 26:7, но младите „котки“ оставиха добро впечатление във всички с играта си. Показаха също, че ги очаква голямо бъдеще. Спорът за 5-тото място бе областно дерби като „Янтра“ Габрово победи с 19:5 отборът на „Локомотив“ Дряново, който пък бе дебютант на турнира.

turnir-dimitar-gavrilov-trenera-2016-c

Крайно класиране:
1. РК „Балкански котки“
2. РК „НСА“ София
3. РК „Дунарея“ Галац (юноши)
4. РК „Балкански котки“ (юноши)
5. РК „Янтра“ Габрово (юноши)
6. РК „Локомотив“ Дряново (юноши)

Видео от награждаването

Отбори

[foogallery id=“454″]

 

Албум с много снимки от турнира може да видите ТУК

 

Специални благодарности на фотографа Марианна Ангелова!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *