Котките спечелиха турнира в памет на Димитър Гаврилов – Тренера

На 10-ти септември се проведе седмият международен турнир по ръгби 7 в памет на Димитър Гаврилов – Тренера. Шест отбора взеха участие. Два мъжки и четири юношески отбора разделени на две групи чрез жребий по три отбора.

dimitar-avramovТурнирът бе уважен с присъствието на емблематична личност за РК „Балкански котки“, а това бе именно човекът основал клубът в град Берковица – Димитър Иванов Аврамов. Ръководството на клуба му подари тениска и чаша с емблемата на клуба.

Жребият отреди двата отбора на „котките“ мъже и юноши да са в една и съща група с юношеският отбор на „Янтра“ Габрово. В другата група бе мъжкият отбор на „НСА“ София, юношите на „Локомотив“ Дряново и румънският отбор „Дунарея“ от град Галац, който бе пропътувал около 650 км., за да уважи за поредна година турнира.

Турнирът започна по традиция с едноминутно мълчание в памет на Тренера. minuta-mylchanie-v-pamet-na-trenera

Първият мач бе между „Дунарея“ Галац и „Локо“ Дряново като гостите от Румъния започнаха доста убедително с победа 73:0. Във вторият мач отборът на „Балкански котки“ юноши победи „Янтра“ Габрово с 42:7. Третият мач бе между „НСА“ София и „Дунарея“ Галац като прехвърчаха искри още в началото на мача, но в крайна сметка по-опитният отбор на студентите от „НСА“ се наложи с 26:0. В четвъртия мач мъжкият отбор на „Балкански котки“, който бе фаворит за спечелване на турнира победи без особени проблеми младият отбор на „Янтра“ Габрово с 45:7. „НСА“ София победи по абсолютно категоричен начин в петия мач от турнира „Локо“ Дряново с 81:0 като това бе най-резултатният мач на турнира.

turnir-dimitar-gavrilov-trenera-2016

Последният мач от групите бе градско дерби между мъжете и юношите на „Балкански котки“ като се получи интересен мач за публиката, която не бе никак малко играл се есе за есе, но мъжкият отбор надделя с опитът си с резултат 34:15.

turnir-dimitar-gavrilov-trenera-2016-a

Черешката на тортата бе финалът между двата мъжки отбора на „Балкански котки“ и „НСА“ София. Мачът бе завързан и оспорван до последно, но Фортуна бе с „Балкански котки“, които завоюваха първото място на турнира за трета поредна година с успех над „НСА“ с 26:14.

turnir-dimitar-gavrilov-trenera-2016-b

Малкият финал между „Балкански котки“ юноши и „Дунарея“ не бе по-малко интересен от финалът. Интересни ситуации имаше през целият мач, а искри също не липсваха. Победата бе за румънския отбор с 26:7, но младите „котки“ оставиха добро впечатление във всички с играта си. Показаха също, че ги очаква голямо бъдеще. Спорът за 5-тото място бе областно дерби като „Янтра“ Габрово победи с 19:5 отборът на „Локомотив“ Дряново, който пък бе дебютант на турнира.

turnir-dimitar-gavrilov-trenera-2016-c

Крайно класиране:
1. РК „Балкански котки“
2. РК „НСА“ София
3. РК „Дунарея“ Галац (юноши)
4. РК „Балкански котки“ (юноши)
5. РК „Янтра“ Габрово (юноши)
6. РК „Локомотив“ Дряново (юноши)

Видео от награждаването

Отбори

 

Албум с много снимки от турнира може да видите ТУК

 

Специални благодарности на фотографа Марианна Ангелова!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.