Мъже

Котките с първи картон, есе и победа за полусезон

На 18-ти март котките надделяха над „Локомотив“ – София в прилично равностоен мач. Софиянци отриха резултата в 5-та минута със спорно сполучлив наказателен удар (3т.), при който само един от страничните съдии вдигна флага си.  Обратът закъсня със само 3 минути, след който Кристиян Павлов отбеляза първите 5 точки за отбора си, както и неговото първо есе за мъжкият отбор на берковското ръгби. Добавени бяха още две есета за котките през първото полувреме от безгрешни раздавания на топката. Локомотивци не останаха длъжни и възползвайки се от някой пропуквания в берковската защита, върнаха две от есетата и това оформи крайния резултат за първата половина, а именно – 15:15 !!!

На полувремето и двата отбора изглеждаха напрегнати, но след като изгладиха някои игрови детайли, „Балкански котки“ започнаха второто си полувреме с видимо уравновесена игра. За всички бе очевидно, това че берковчани залагат на бъдещите надежди и изгряващи звезди на клуба, което доведе до положителни емоции.

Берковица започна второ полувреме с две есета, едно в 55-та, а другото в 68-та минути, последвани безусловно от техните добавки (2т.- всяка). В доста твърди и оспорвани разигравания, основани на игра със схватката, своя жълт картон получи и Цветомир Стоянов, който изпълняваше функциите на 9-ти номер за котките. След мача, 9-ката на берковчани не веднъж отбеляза, че това е и първият му картон при мъжете. До края на мача софиянци успеха да върнат едно есе на „Балкански котки“, които тогава играеха с 13 човека, след контузването на Цветослав Кръстев – Механджията. Срещата приключи със задоволителния краен резултат 22:29.

С нестихващо вълнение Котките, техните фенове и приятели очакват мача на 01.04 на който ще гостуват на „Валяците“ – Перник. Очаква се интересен мач, изпълнен с много силни емоции, хубава игра и приятна атмосфера, на които приятелите на ръгбито и техните деца да се насладят.

Автор: Емилиян Иванов

Снимки: rugbyloko.alle.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *